טוב,

אם לדבר בכנות, בעקבות עידן הקורונה דברים ישתנו.

בין אם זה מוצא חן בעינינו ובין אם לא, עולם התעסוקה ישתנה.

צורות עבודה רבות יתמוססו ויבחנו מחדש. עובדים או צרכים שבעבר הסתכלנו עליהם כהכרחיים ישנו אולי הגדרה ותפקיד אם בכלל…

זו יכולה להיות תוצאה של כורח ההצטמצמות הכלכלית, וזו יכולה להיות, והלוואי שרק כך יהיה- תוצאה של בחירה מושכלת בעקבות התבוננות, התייעלות ולקחים מהתקופה האחרונה.

הנה כמה רעיונות שיכולים להביא אותך למסקנות מפתיעות:


  1. אם את בעלת עסק יתכן וכבר הסקת מי באמת העובד החיוני שלך, ואם עדיין לא עשית זאת, קדימה- זה הזמן!

בפשטות הקביעה מי חיוני נראית פשוטה, אך חשוב להתבונן לעומק:

עובד חיוני, זה עובד שאת זקוקה לו כדי שהעסק יתפקד, יתכן ומבחינה טכנית חלקו לא נראה משמעותי, אך אם בפועל חשיבתו, צורת קבלת ההחלטות שלו או כל תכונה אישית שיחודית לו גורמת להניע גלגלים, לשפר ביצועים- אז בעסק שלך הוא חיוני.

ולא, לא המשלוחן בסופר הוא העובד החיוני- כי כמוהו אפשר למצוא עוד אנשים חביבים שיבצעו את העבודה.

יוצא שישנה הפרדה בין עבודה חיונית (משלוחים) לבין עובד חיוני (לא משלוחן)

הידע מיהוא חיוני חשוב לך בין בשיקולי פיטורים, ובין בעבודה שגרתית בעסק בהתנהלות האישית מול כל עובד.


  1. גם העובד החיוני, וגם עובדים מהשורה, עד כמה חשוב שיבצעו את תפקידם מהמשרד? האם העבודה יעילה יותר כך? אולי כדאי לחלק את המישרה לאחוזים מהבית? אלו רווחים יכולים להיווצר מכך? עלויות? יעילות? תנאים טובים לעובד?

אולי אפשר לחשוב על יום בתחילת שבוע בו מגיעים למשרד ומתאספים לישיבת צוות והשאר מהבית?


  1. הנה הזדמנות לבדוק עד כמה העובדים שלך יכולים להסתדר בכוחות עצמם,                                                         עד כמה הם פנו אליך עכשיו כשהם עבדו מהבית, אולי את יכולה לשחרר ולהתפנות לעיסוקים נוספים אם הם אכן הסתדרו ופעלו נכון? ואולי לא?


    כל אלו דורשים חשיבה ויצירתיות.

הקורונה מחייבת אותנו לצאת מהקופסא ולפעול שונה – אנחנו יכולים לקבל זאת כמתנה…

זו יכולה להיות תקופת המפנה שלנו, שתיקח אותנו למקום טוב וגבוה  ופרואקטיבי הרבה יותר.

          "אל תניח למה שאינך יכול לעשות להפריע למה שכן ביכולתך לעשות" (גון וודן)
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן